info@freinetdebontespecht.be  |  051 20 63 40
Follow us :-

L5-L6 – Pandaklas

Klaswerking Pandaklas – 5de en 6de leerjaar

What’s in a name 

De panda is een erg loyaal dier, zo zorgen de oudste panda’s altijd voor de jongere! Daarbovenop schuilt er achter de warme en koddige snoet, een sterk karakter! De panda kan zich dus uitstekend verdedigen wanneer nodig! Wist je trouwens dat de panda de enige beersoort is die geen winterslaap nodig heeft? Alles samen kunnen we besluiten dat het een mooi en unieke creatie is, net als onze leerlingen!

Warme start

Een goede start doet veel. Bij het binnenkomen kunnen de leerlingen telkens laten weten hoe ze zich voelen via de gevoelensthermometer. Dit kan ook gedurende de dag veranderen. Zo krijgt de juf telkens een overzicht hoe de leerlingen zich voelen en een gesprek aangaan.

Eigen werktijd

Vanaf de derde graad werken we met contractwerk. De leerlingen gebruiken die tijd om hun geziene leerstof zelf te gaan verwerken op hun tempo. Dit wordt met een planningsbord gecontroleerd. De leerlingen gaan dit stap voor stap leren om zo zelfstandigheid te creëren.

 

 

 

wiskunde en taal

Wiskunde en taal wordt dit jaar een deel via Snappet gedaan maar ook met 2 Snappetvrije dagen. Dit wil zeggen dat we de meeste tijd via Snappet werken maar daarnaast ook op papier of in spelvorm. De leerlingen hebben elk hun eigen chromebook met een login voor Snappet.

 

Frans

Frans delen we op in woordenschat, grammatica en de algemene vaardigheden (spreken, luisteren, schrijven). We gaan aan de slag met eigen werkbundels, geen handleiding.

Bonte Babbel

Op maandag komen we met het volledige lager samen voor de Bonte Babbel. De kinderen krijgen hier de mogelijkheid om dingen te vertellen waar ze mee bezig zijn in de klas. Daarnaast worden ook afspraken gemaakt.